neděle 22. března 2020

Trek s američany

7.-8. 4. Pukyo - Reserva Nacional - Andamarca
Ve večerních hodinách jsme se setkali s americkými studenty, kteří byli na tří měsíčním vzdělávacím programu v jižní Americe. Celou noc jsme jeli do Pukya. Ráno jsme přesedli na domluvené minibusy a přes přírodní rezervaci s vikuňami jsme jeli do výchozího bodu pro náš trek. Na místo jsme dorazili pozdě večer.





9. - 10. 4.
Ráno jsme vyrazili z Andamarca. Bylo poměrně horko a při výstupu do sedla jsme se docela zapotili.  Odpoledne slyšíme, jak se blíží bouřka. Miguel rychle zareagoval a postavili jsme stany. Společně jsme se podíleli na přípravě večeře. Nebavilo mě procházet kolečko, kdy každý musel říci jestli byl na wc, kolik vody vypil a jaký byl jeho den. Než to řekli všichni, zabralo to hodinu. Další den jsme pokračovali v túře. V sedle jsme si z kamenů udělali pro štěstí Apachetu. Večer jsme dorazili do vesničky Mayovamba, kde nás čekali termální prameny - neboli velké vany, které nám napouštěli teplou vodou.
Krásné ráno

Snídaně v trávě

Vycházíme

Nádherná zelená krajina
Stoupání

Apacheta

Celá skupina

Údolí

"Civilizace"

Vstupenky jsou třeba
Vaření, meeting
11. 4.
Ráno nás čekal výlet na Mirador de los condores = vyhlídka na létající kondory. Chvíli auty, chvíli pěšky jsme pokračovali přes Valle de sondondos.
Mikrobus

Vyhlídka

Krajina

Odpočiněk
12. 4. Pachamanca
Ráno nás čekal delší výstup do kopce. V malé vesničce jsme počkali na mikrobusy, které nás převezli k jezeru za Aucarou, kde jsme společně udělali pachamancu. Jedná se o rituál přípravy jídla, kdy se uprostřed kamení rozdělá oheň a až jsou dostatečně horké, tak se rozhrabou, dá se na ně maso, brambory, fazolky atd.. Vše se zakryje zeminou a přibližně hodinu se čeká až se vše teplem upraví.
Ráno

Čekání

Zasloužený odpočinek

Základ pachamanci s výborným kuchařem Teem

Čekání na zahřátí

Počasí nás nerozhodí

Ozdobička

Po vrstvách k dobrotě


Masooo

Dobrou chuť!
13. 4. Návrat do civilizace
Čekal nás náročný den. Né až tak fyzicky, jak psychicky. Cesta s Aukary do Ayacucha nám trvala mikrobusy přibližně 8hodin se zastávkou na oběd. V Ayacucho nás už čekal hotel se sprchou :-).

"malí"lidé

Zmrzlina zvedla náladu




Žádné komentáře:

Okomentovat