neděle 22. března 2020

Cusco a okolí

4. 4. Cusco
Do Cusca jsme dorazili po poledni. Ubytovali jsme se v poměrně luxusním hotelu za 60 soles se snídaní pro oba. Večer jsme se vypravili na výhled nad Cusco směrem k Temlo de la Luna. Vyrazili jsme poměrně pozdě a cíleně jsme zatměli.
Náměstí s květinami
Různé druhy kukuříce

Masky

Obdivuhodné stavby - kameny takřka bez mezer?

Možnost přívydělku? Vyfoťte se s lamičkou...

Výhled na Cusco

Nad Cuscem

Večerní město

5. 4. CuscoPoměrně odpočinkový den. Já jsem si zvykala na vyšší nadmořskou výšku. Výlet jsme si udělali ke Cristo Blanco - soše tyčící se nad městem. Samozřejmě jsme byli na vydatném obědě u kterého jsme ochutnali Fruttiladu - chichu (zkvašená kukuřičná limonáda) s jahodami.
Frutillada
Vydatný oběd
Chráněný Cristo Blanco
Cusco večer
6. 4.Urubamba - Marasal
Z Cusca jsme jeli do Urubambi. Zde jsme se setkali s Miguelovou kamarádkou Almou. S ní jsme zašli na oběd. Miguel jí předal dárek = batoh, který pro ni měl. Narazili jsme na místní oslavy, kde jsme viděli místní tančit v barevných krojích. Z Urubambi jsme pokračovali do Marasal - přírodní výrobny soli.
Malá "princezna" v kroji

Muži

Ženy

Solná "políčka"



7. 4. Cusco - Ollantaytambo
Dopoledne jsme sledovali vojáky na Plaza de Armas. Pokračovali jsme 2-3hodiny do Ollaytaytambo. Z vesnice vyjíždí vlaky do Machu Picchu. Další zajímavostí je skalní útvar Tunupa, který vypadá jako obličej. Z výletu jse se vrátili do Cusca od kud nás již večer čekal výlet se skupinou amerických studentů - Miguelových klientů.
Plaza de Armas

Nástup

Pochodem vchod

Tunupa z dálky

Tunupa z blízka




  



Žádné komentáře:

Okomentovat